Company Logo

   Cejnový Mač 2022 Humpolec.

 

Dneska se konal závod v Humpolci na soukromém rybníku Hadina – Cejnový mač. Na tuto vodu jezdím moc rád. Není to typický závod, jedná se o odlov cejna, který je pojat formou závodu. Chytá se jak feeder, tak plavaná. Losuje se jedno místo na celý závod. Bodovaná ryba je pouze cejn, co kus to bod. Nejde zde proto o váhu ve vezírku nebo nachytanou největší délku v centimetrech ale o počet nalovených kusů. Závod měl mít 6 h, ale po 3h se udělala půl hodiny pauza a pak se jelo zbylých 2,5h. Po dvou posledních závodech na Labi, kde jsem skončil katastrofálně jsem si řekl, že po těch dvou fackách z Labe už si potřebuji zlepšit chuť trochu lepším výsledkem. Losuji místo blízko hráze, vedle mě měli sedět ještě 2 lidé kteří se však nedostavili, a tak mám v podstatě forhont (zvýhodněné místo) což ale podle mě v plavečkové konkurenci s Federerem nic neznamená (nevím).

 

Ivan a jeho první místo.

Krmit se zde může v podstatě hned po příchodu na místo, nachystám si věci, zaklipuji pruty a jdu si v klidu zakrmit. Klipu ji pruty na 17 m, vím že zde není třeba chytat daleko, navíc čím dál se chytá tím víc berou nebodovaní kapři. Pak je tu ještě jeden důležitý faktor a to ten, že na krátko je všechno mnohem rychlejší, což mezi plavačkáři rychlost znamená velké PLUS. Vše nachystáno, zakrmeno a čekám na signál. Je tu signál a jdeme na to. Hned po nahození mám záběr a cejni od začátku berou skutečně pěkně, doslova na hod, celé první 3 hodiny jsem se ani na chvíli nezastavil. Jedu jak mašina a soustředím se na preciznost a hlavně přesnost. V té rychlosti bývá problém se krásně přesně trefovat.

 

Tři nejlepší závodníci.

Dávám si ale záležet. Za první 3 hod iny mám ve vezírcích 80 kousků, je to až neuvěřitelné a cítím se fakt skvělé i kdybych byl čtvrtý, 80 ryb za 3 hodiny to nenachytat každý závod, takový můj malý osobní rekord naposledy se mi takový počet povedl na Mušově ale za 5 hodin, takže dneska makačka, jak blázen už ke konci kola to ale začalo být slabší a druhá polovina závodu je boj o šupinu. Daří se mi ale postupně tahat zase docela pravidelně ale až po přechodu na 0.09 návazec 16ku háček a 2 pinky. Nakonec se mi daří aspoň těch 37 ryb. Po spočítáni ulovených cejnů zjišťuji, že mám na kontě 117 kousků a radostně vyhrávám letošní cejnový mač druhý za mnou je týmový parťák Martin s 87 kousky dobrá práce tak snad se mi letos ještě pár závodů povede.

 

        Člen Feeder Klubu Třebíč - Ivan Peťovský

 

Ceny pro vítěze - Ivana Peťovského 

 

 



Breadcrumbs


created by Pavel Svoboda, © 2012.