Company Logo

                                       Poděkování sponzorům

 

Na úvod  tohoto článku patří poděkování našim sponzorům, kteří nám darovali věci do cen pro účastníky soustředění, úplně zdarma i v této nelehké  době.

Poděkování patří těmto sponzorům: Nadace ČEZ, pan Vogel-Škoda Auto, rybářské potřeby pod Hladinou Třebíč, rybářské potřeby Okoun Třebíč, paní Čaňková Mann-filtr a paní Marténková.

Jožku Foltýnovi děkujeme za přednášku o vláčení a za mnoho vláčecích nástrah, které věnoval do cen.

Martin Otruba poháry Třebíč, zdarma poháry na závody a pohár o největší rybu soustředění .

Dále bych chtěl poděkovat Sport Centru Morava Uherské Hradiště za výtečná jídla po celý náš pobyt a samozřejmě i za možnost, navštívit zadarmo trampolínové centrum.

A to největší poděkování na konec patří místní organizaci moravského rybářského svazu Uherské Hradiště, že nám poskytli zázemí už devátým rokem v areálu rybářského svazu na celých 12 dnů zcela zdarma. Velmi si toho ceníme, bez Vás by jsme nemohli soustředění vůbec uskutečnit mockrát děkujeme.

 

Ceny pro mláděžníky od našich sponzorů

 

 Rybářské soustředění Uherské Hradiště 2020

 

Letošní soustředění se pro nás vymykalo hned z několika standardů, na které jsme si za ty roky zvykli. Z počátku jsme si z důvodu koronaviru dělali starosti, jestli se vůbec naše nejlepší akce roku uskuteční, nakonec jsme dostali radostné oznámení, že se naše už devítiletá tradice bude, a to od 1. do 12. července, což nás velmi potěšilo, loni jsme totiž byli na soustředění o 3 dny méně. Velmi jsme se těšili na úžasně zarybněnou řeku Moravu, a po cestě naše natěšenost rostla, ovšem jakmile jsme přijeli a vykoukli přes hráz kamenné regulace, uviděli jsme to, čeho jsme se báli. Pár týdnů před tím totiž velmi pršelo a na řece bylo hned vidět jak je zakalená, co v ní teče za různé větve, kmeny, listy a různé věci, jak je zvednutá hladina a to nejhorší, průtok byl ohromný, teklo 6-krát tolik vody oproti minulým rokům. Samozřejmě jsme každý den sledovali průtok na stránkách povodí, ale prvních několik dní byla řeka skoro nechytatelná.

Václav a jeho sumík

Ale alespoň nám to umožnilo zkusit chytání na okolních pískovnách na které jsme se chystali už dlouho a když už v pátek dorazil Laďa s Erikem, tak jsme se už mohli rozjet do okolí, na první pískovně nám to bralo docela slušně, pochytali jsme mnoho kaprů, amury a jiné ryby, na druhé pískovně to už bylo o poznání těžší, pískovna byla rozlehlá a velice členitá a bylo těžké najít ryby, ovšem s poznatky, které jsme se ve feeder klubu naučili jsme byli schopni nějaké ryby pochytat a Lukášovi se dokonce povedlo chytit i pěkného kapra.

Dan a ranní kapr

Řeka se pomalu, ale jistě uklidňovala a my jsme do té doby zatím chytali na slepém rameni, zašli jsme na koupaliště a v pondělí za námi přijel pan Jožka Foltýn, několikanásobný mistr světa v lovu na přívlač. Udělal nám velice zajímavou přednášku o vláčení, o různých typech nástrah a o jejich technice vedení. Naučili jsme se od něj dost užitečných věcí a doufáme, že jsme se neviděli naposled.

 Přednáška o vláčení Jožka Foltýn

Následující den už byl tok řeky zklidněný natolik, že jsme s Medvídkem rozhodli jít už ve 4 hodiny ráno chytat. Naše volba se vyplatila, pochytali jsme hned několik sumců a parem a to byl jen začátek.

Lukáš ze sumíkem

Když přišli i ostatní tak začali padat úlovky, Milan s Erikem to ráno chytili dva sumce každého 75 cm. Od té doby to pokračovalo podobně, snažili jsme se být u vody co nejdéle a to se nám také vyplácelo, ovšem nejde být jen u vody a nedělat nic jiného a vzhledem k tomu že do Modré jezdíme každý rok a již to tam známe, rozhodli jsme se udělat změnu a zajeli jsme se podívat na Velehrad, kde jsme se všichni pomodlili, aby k nám byla velká řeka Morava štědrá. A to bylo ono, pan Lorenc si totiž chytil svou dosud největší rybu, jednalo se o sumce, který měřil rovný metr a měl velikou radost. Předposledním dnem jsme navázali na minulý rok rybářskými závody našich mládežníků. Závod trval 3 hodiny a soutěžilo se na počet ulovených ryb podle bodování. Stupně vítězů obsadili na 3. místě Masařík se součtem 4 bodů, na 2. místě Lukáš se součtem 9 bodů a na 1. místě Tonda se součtem 15 bodů.

 

Závody První Tonda, druhý Lukáš, třetí Honza

Ještě to odpoledne jsme byli příjemně překvapeni od místní restaurace, oznámili nám totiž, že jestli chceme, tak by nás nechali na hodinu na svém trampolínovém centru. Samozřejmě jsme souhlasili a s radostí jsme po poledním klidu přišli. Pořádně jsme se tam vyřádili a bylo to pěkné zpříjemnění našeho pobytu. Tímto bych chtěl Sport Centru Morava Poděkovat, že nám toto umožnili, popravdě si ani nepamatuju, že bychom uvažovali o tom, to někdy zkusit. Večer jsme se všichni před odjezdem vykoupali a proběhlo vyhlášení výsledků závodů a předání cen mládežníkům. Další den jsme si bohužel museli sbalit všechny věci a připravit se na odjezd. Jako každý rok jsme si nechali udělat jako poslední jídlo pohár a přišel čas odjezdu. Tak rychle jak to přišlo, tak nám to také uteklo, při odjezdu jsme smutně vzpomínali na těch úžasných 12 dnů a na ty ryby, ale také na to vynikající jídlo z místní restaurace. Po příjezdu do Třebíče jsme vybalili věci z aut, všichni jsme se rozloučili a už teď se těšíme na příští ročník a doufáme, že budeme mít za rok také tu možnost změřit síly se zdejšími rybami. Velké dík také patří Milanovi, Laďovi, Erikovi a Ivanovi za přípravu soustředění a starost o nás holomky.

Feederu zdar a sumcům zvlášť Tonda Čaněk

Honzova krásná parma

Naši lovci sumců

Řeka plná klád a chytání velice špatné

Erik a jeho sumík po příjezdu na sostředění

Nejdelší ryba soustředění sumec 100 cm

 Milan také chytl sumíka

Návštěva kostela ve Velehradě

Adam a jeho první parma v životě

 Ondra a jeho kapřík z pískovny

Adam také chytl krásnou parmu

Skákací Sport centru Morava

Skákací Sport centrum Morava

Restaurace Sport centrum Morava, super obsluha super jídla

Tonda a jeho ranní parma

Pohled na pískovnu číslo 1

Honza a úhoř říční

Pískovna číslo 2

 Pohled na řeku Moravu a mládežníky

Martin vybojoval pohár za největší rybu soustředění

Erik musel na motorce už nebylo místo v autě

Poslední zastávka před příjezdem domů



Breadcrumbs


created by Pavel Svoboda, © 2012.