Company Logo

 

Kapří jízdy na řece Moravě 2020.

 

Naše výprava na kapry byla naplánovaná na 21.5  až 23.5  2020. Kam pojedeme jsme ještě neměli úplně jasno, ve hře byla řeka Jihlava 1 , Svratka 1, Věstonická nádrž Dyje 6 nebo řeka Morava. Ráno ráno jsme vyjeli na řeku Jihlava 1, kde bylo plno rybářů, ale záběrů mnoho neměli. V minulosti jsme na této vodě hodně nachytali a po delším rozhodování jsem se domluvili, že pojedeme na Moravu. Po příjezdu jsme nahodili pruty a postavili bivak. Náš cíl byl nachytat kapry 60 plus.

 Krásný kapr a velký boj.

Po dvou hodinách se nám honilo hlavou, jestli jsme neudělali chybu a neměli zůstat na Jihlavě 1 , ale v tom přišel první záběr Milan chytl kapra 67 cm. Ještě přišel kapr 55 cm na Erikův prut a myšlenky, že jsme zvolili špatně byly pryč. V noci v bivaku byla neskutečná zima na květen a já se modlil, aby už bylo ráno a vyšlo slunce. Ráno jsme měli na plastových věcech co byly venku námrazu nevěřil jsem vlastním očím.

Nevětší ryby výpravy kapr 87 cm.

Druhý den to byl Erikův koncert, ráno zakrmil a na jeho nástrahu začali brát kapři. Začal zvolna na kaprem 50 cm cca za hodinu další 60 cm, a potom už to jelo 65, 70, 77. V noci přišla ještě jedna prudká jízda a krásný šupináč 87 cm. Na závěr dne ve 23:15 přišla parna 65 cm. Mě se podařilo chytnout pár cejnů a jednoho kapra 65 cm. Den byl u konce, Erik zmožen vytahování kaprů a já zmožen o podebírání, tak jsme šli spát.

 

Noční záber od kapra.

V noci začalo pršet a pršelo i celé dopoledne voda se ochladila a záběry ustaly. Po poledni přišel ale jeden záběr a Erik si chytl posledního kapra výpravy 83 cm. Blížil se večer a nám nezbylo nic jiného něž zabalit věci a vyrazit k domovu. Tato výprava byla hodně zdařilá a brzo se vrátíme.

 

Milan.N

 Dopolední šupináč.

 Další šupináč.

Ryby byly velice bojovné stačíse podívat na zadní ploutev.

Další krásná ryby.

 Krásný boj a krásná ryba.

 Parma na závěr dne.

 Lisec hodně bojoval.

 Jeden s mnoha soubojů.

 Krásný šupináč.

 Naše ubytování.

 Kapřík prcek ale potěší.

 Pohled na řeku Moravu.

Pohoda na rybách.



Breadcrumbs


created by Pavel Svoboda, © 2012.