Company Logo

        Místo moře Vranov 2021

Druhým rokem jsme nejeli na dovolenou k moři a zůstali jsme na chatě na Vranově. Měl jsem dost času přemýšlet o taktice lovu a nástrahách. Letos jsem měl velkého pomocníka nahazovací sonar Deeper chirp+, který mě lokalizoval jak ryby, tak dno a různé překážky. Zjistil jsem, že velké ryby se nedrží na stejném místě, a tak jsem chytal pokaždé někde jinde, a to se mně vyplatilo. Jezdil jsem na ryby ráno dvě hodiny a večer také dvě hodiny. Jinak jsem užíval dovolenou a jezdil na skútru na výlety se Šárkou. Návštěva na konopné farmě byla pecka, v konopí je bludiště a hledáte východ, je to docela fuška ale našli jsme ho, i pěkná příroda je v Podhradí nad Dyjí. Také jsme navštívili kemp Hora - Bítov a Haťák.

Kapr 80 cm největší mojí výpravy

Také jsme navštívili rodinu ve Znojmě. Na dva dny přijel Erik oslavit narozeniny krásných 21 let, dostal dárky, ze kterých mněl radost, taky jsme něco popili a samozřejmě probírali vranovské ryby.

Oslava narozenin Erika

Velké kapry, které jsem viděl u hladiny, jsem chtěl dostat na své feederové pruty. Začalo velké přemýšlení, co a jak udělat, aby to fungovalo na velké kapry. Namíchal jsem různé směsi a zkouška mohla začít. Začal jsem chytat kapry 40–57 cm, což mně velice potěšilo a nebyl to můj cíl. Po čtyřech dnech chytání a měnění různých návnad a nástrah, přišla první nadějný kapr 65 cm. Tato nástraha zafungovala na 100% další dny mezi menšími kapry přišel i jeden velký kapr. Chytl jsem kapry 66,68,70,70,75 a poslední 80 cm.

 

Pěkný šupináč

Bylo zajímavé, že fungovala pouze jedna nástraha a ostatní nástrahy vůbec nefungovaly, tak jsem chytal pouze na jeden feeder jako zamlada a druhý prut se ani nehnul i když jsem zkoušel vše možné. Na místech, kde chytám se dost trhá a přišel jsem o 5 velkých ryb, ale také menší kapři jsou bojovníci a vědí kam zajet, aby se mohli osvobodit. Někdy přijedu na lovné místo, záběr a pink a ryba je fuč. To je ten správný adrenalin, nikdy nevím až do konce, jestli nebude vázka nebo utržení o kameny a o rybu přijdu a šanci máji opravdu velkou. Pokud dám na feeder silný návazec mám dobrý pocit, ale jsem bez záběru u nás je čistá voda, a tak ryby dobře vidí. Chytal jsem i malé sumíky 50–72 cm pět kousků a dva Amury 72, 85 cm.

Moc jsem nevláčel, taky byl jen 1 úlovek štička 65 cm. Bohužel, když chytnu velkou rybu, musím vše zabalit odjed s rybou na focení k chatě, proto je vyfocený jenom zlomek úlovků a po návratu, už nikdy záběr nepřišel. Když jsem chytl 80 cm kapra přivezl jsem ho na chatu a Šarka byla na dva dny s Erikem na Pálavě naštěstí můj vranovský soused a kamarád Franta, měl také dovolenou a přišel mně vyfotit jinak bych nemněl foto největšího chyceného kapara. Dva kapry 70 cm jsem vyfotil alespoň v loďce, neměl jsem podložku, to byla chyba musím se polepšit. Ryby plavou dál a čekají na další rybáře. Celkem jsem chytl za 14 dni od 40- 80 cm 35 ryb. Mám zase o čem přemýšlet, proč velcí kapři brali pouze 1 nástrahu a nic jiného.                                                           

                                                                                                                             feeder zdar    Milam.N  

 Sumík 75 cm

Konopná farma

Kapr 70 cm 

Další kapr

Splav v Podhradí nad Dyjí

Kapr 75 cm

Konopí na farmě kde je bludiště

Další kapr

Štika 65 cm

Sumík

Pouštění kapra na svobodu

 



Breadcrumbs


created by Pavel Svoboda, © 2012.