Company Logo

 Mořský rybolov v Turecku dvou členů Feeder Klubu Třebíč

 

Nastal čas dovolené, a tak letos volba padla na Turecko. Po příjezdu jsme se šli vykoupat na pláž, která byla úžasná. Druhý den nás hned zaujala loď s nápisem Fishing Tour , tak jsme začali plánovat rybolov na moři. Třetí den jsme se šli zeptat, jak to probíhá, co pruty a nástrahy. Je štěstí, že Erik umí dobře Anglicky i německy, pro něj to byla hračka vše domluvit, já bych se domlouval ještě dnes. Měli jsme dost času na naplánování rybolovu, odjezd na moře byl za tři dny. 

 

 Milan a Erik 

 

Den D byl tady a my se vydali ráno na smluvené místo, kde nás odvezou na moře. Vždy vozí k lodí velkým nafukovacím člunem, ale nebyl ještě na vodě a tak se rozhodli, že nás odvezou na vodním skútru. Museli jsme si obléknout záchranné vesty o kterých  já jsem myslel, že jsou zbytečné na cca 20m k lodi. Skútr byl opravdu velký pro tři osoby a tak hurá k lodi. Přijeli jsme k lodi a mladík ,co řídil skútr se natáhl rukou k lodi a já taky což jsem neměl dělat, náš skútr udělal žbluńk a byl převrácen. Chvíli jsem nevěděl, kde jsem, naštěstí jsem měl vestu a ta mě vytáhla na hladinu. Erik měl fotoaparát a duchu přítomně ho udržel nad hladinou, jen troch byl namočený obal, ostatní věci nám plavaly kolem lodi. Kapitán lodi nám spustil žebřík a po nalodění jsme vyrazili na otevřené moře.

 

 První Čtverzubec stříbropasý

 

Zakotvili jsme 5 až 7 km od pevniny, vytáhli pruty, na háčky jsme dali nástrahy a pustili je do 35 az 40 metrové hloubky. První záběr na sebe nenechal dlouho čekat a byl to čtverzubec stříbropasý na mé udici. Jen jsem ho vytáhl do lodi, tak Erik měl záběr a na prutu další čtverzubec stříbropasý. Bylo to super, chytali jsme pouze jeden druh ryby, ale snad ten nejhezčí co tam byl. Udice jsme měli opatřené navijáky s pletenkou tak na 50 kg, ocelové lanko se třemi háčky a na  konci montáže olovo 150 g. 

 

 Erik v zápětí vytáhl také Čtverzubce

 

Záběry neustávaly, a tak jsme pořád chytali dál, jen sem vytáhl rybu na loď a už Erik táhl další. Měli jsme dva záběry, které jsme nemohli ani odlepit ode dna a po 15 minutách se ryba vyháčkovala. Náš čas se naplnil kapitán byl perfektní po celou dobu nám ryby vháčkovával a pouštěl ryby do moře a dohlížel na náš pitný režim. S úžasným zážitkem jsme se vraceli na pevninu a měli si o čem povídat po zbytek dovolené. 

  

                                                                                                                                                                                                                        Milan.N

 

                                                                                                                        

 Boj s další rybou.

 Jedno mládě Čtverzubce.

 Valíme na otevřené moře.

 Další ulovená ryba.

 Kapitán chtěl si udělat salfíe

 

 Milan a další ryba

 Úlovků bylo hodně.

 Pohled na otevřené moře.

 Kolem jeli i piráti.

 Kapitán pomáhá s přípravou.

 Závěrečný Čtverzubec.



Breadcrumbs


created by Pavel Svoboda, © 2012.