Company Logo

Třetí a poslední zimní soustředění Vranov 2022.

Tak jsme se domluvili na poslední zimní soustředění 11 – 13. 11 na Vranov. Počet byl omezen na 6, topit se mohlo pouze v jedné chatě u druhé je v rekonstrukci komín. Tak jelo tvrdé jádro Feeder Klubu Třebíč, v sestavě vedoucí Milan a Ivan a mládež Kyblík, Medvídek, Tornádo a Okoun Nilský sestava snů. Večer v pátek sraz na Vranově a tak, tak jsme stihli zatopit v chatě a udělat oheň venku a byla tma.

Potom jsme sedli k ohni a vykládali na co budeme chytat, jak daleko atd... Topení v chtě jsme nechali na Medvídkovi a ten se tomu opravdu věnoval naplno 35 stupňů, sauna hadr. Ráno jsme nahodili a začali chytat v tomto ročním období jsme věděli, že to bude spíše o kaprech a cejnu moc nepochytáme. Ivča byl u vody jako vždy první a chytal cejny a nasazené kapříky. Postupně se přidávali i další a náš cíl byl nachytat kapry do udírny. Celý rok kapry i ostatní ryby pouštíme a někteří mládežníci, ještě kapra uzeného nejedli. Tak jsme se do toho obuli a kapry jsme opravdu nachytali. Trochu nám to kazil Ivča, protože chytal velké kapry a ty patří zpět. Na oběd jsme tradičně udělali maso na kamínku, párky a brambory.

Čas letěl jako voda a byl čas na přípravu nachytaných kaprů na přípravu nastoupil Milan, Ivan a Tornádo za hodinku a půl, bylo vše připravené nasolené a uložené do druhého dne na uzení. Tonda a Václav připravovali dřevo na uzení. Večer to už moc nebralo a nastal čas na přípravu dřeva na táborák, což měl na starosti Tom. U táboráku jsme vykládali rybářské historky. Čas se naplnil a šli jsme spát ještě jsme si povídali v chtě, samozřejmě chechtání a pokračování v historkách ne jenom o rybách. Ráno byl budíček a všichni šli pomoc s přípravou ryb do udírny.

Milan zatopil v udírně a zbytek se postaral o nezbytné práce spojené s uzení. Za chvilku bylo hotovo a šli jsme chytat ryby, bohužel počasí se změněno a brali jenom cejni a plotice kapr žádný. Vysvobození bylo volání, tak pánové hotovo je vyuzeno. Hned jsme tam naběhli a pomohli vyndávat uzené ryby z udírny. To byl oběd za 1 ++++ opravdu supr, dobře vyuzené a chutné. Každý dostal ještě kousek domů a už nám ani nevadilo, že ryby nebraly. Dobrá akce sice ryby neberou tak jako v létě, ale když je dobrá parta je to k nezaplacení. Úklid chaty a odjezd domů.                               

                                                                            Vranovu zdar Feeder Třebíč     

                            

 

 

 

 

  



Breadcrumbs


created by Pavel Svoboda, © 2012.